Monday, September 20, 2010

RAYA DENGAN KANCIL 1

Trip beraya ke KL berlangsung 16 September 2010. Tujuannya hanya satu, beraya ke rumah Kancil.. Kehkehkeh.

Tempat berkumpul di KL Sentral jam 9.30 pagi. Paling semangat sekali gua nampak Brader MidValley. Kerana berjaya menjadi orang pertama sampai McD KL Sentral. Tahu-tahu je nak beraya rumah mentua, punyalah semangat. Kehadiran setan bahan hanya 5 orang, lagi 2 orang tak hadir atas sebab 'period'. Tetapi sekutu-sekutu setan bahan pun join juga, Ezz, Yana dan Belle. Depa ni bukan apa, saja nak meriuhkan rumah Kancil saja.

Perjalanan gua ke KL Sentral daripada Bukit Jalil memang penuh dengan godaan dan cabaran. Hampir tersalah naik tren, tersalah tanya orang, terlanggar bigmac orang, seolah-olah tak relakan gua sampai ke KL Sentral untuk ke Kg Pandan. Tapi dalam hati gua dah pasang niat kuat untuk Kg Pandan, hujan, ribut, gua mesti sampai Kg Pandan jumpa family Kancil. Apa nak jadi, jadilah!

Mujurlah, usaha tak putus asa gua direstui walaupun berhadapan dengan berbagai-bagai rintangan, gua sampai juga di KL Sentral. Langkah gua panjangkan, kepala gua dah isi bahan-bahan yang bakal dihamburkan. Kahkahkah. Baru saja gua nak menyanyi lagu 'Rasa Sayang Hey'... tiba-tiba gua hilang kata-kata.

Dari kejauhan gua dah nampak Kancil angkat tangan dengan gua. Gua terdiri kaku, otak gua kosong, gua rasa disekeliling gua semua orang bergerak slow motion. Dengan sendiri gua melangkah menuju ke Kancil. Ah cukup perlahan bila berjalan. Kaki gua berlari, makin lama makin dekat. Dan akhirnya gua berdiri di hadapan Kancil. Air mata gua bergenang. Hampir meleleh. Gua macam tak pijak tanah.

Sebak? Terharu? TIDAK!

Bukan gua sebak, gua happy! Gua akhirnya jumpa Kancil nak kena BAHAN! Dalam hati gua meloncat-loncat kegembiraan! Yes! Yes! Haha!

*****

Gua bawak Kancil masuk McD pelan-pelan. Dato TNC ni kena escort, karang kena culik, kena fuck ramai-ramai tak ke gua susah?

Dari jauh dah nampak Hero Tamil dan Brader MidValley dah control gelak. Apa faker cover-cover?

Ironinya pagi tuh, Kancil dengan Hero Tamil semacam berjanji. Dua-dua berbaju merah. Hihihi. Romantik yuh! Tak shuke I taww! Dah agak dah, mesti ada hal depa ni dulu-dulu. Ntah sapa fak sapa dulu ni gua tak sure. Tapi gua assume Kancil tadah jelah ye tak?

Sampai-sampai habis berterabur bahan atas Kancil. Kahkahkah!

bersambung...

3 comments:

shahrin yusof said...

Gua bawak Kancil masuk McD pelan-pelan.//Cilake je ayat haha...

nak jgk pelan2

Lann Shaukani said...

Kehkeh. Barulah nampak macam Manager.

mira zin said...

Dua-dua berbaju merah. Hihihi. Romantik yuh!


hahaha~